joi, 25 septembrie 2008

D GRAY MAN anime

Povestea se petrece in secolul 19,povestea se contureaza in jurul unui baiat pe nume Allen Walker care este membru unei organizati pe nume The Black Order a carei membri sunt cunoscuti sub numele de exorcisti,misunea lor este sa il opreasca pe Millennium Earl care vrea sa distruga toti oameni de pe pamant.



In preajma sfarsitului de secol XX oamenii nu se confruntau doar cu mizeria vietii de zi cu zi, ci cu amenintari teribile aduse asupra intregii lor lumi. Amenintarea cea mai mare este intruchipata intr-un personaj straniu si periculos, cunoscut drept Milenium Earl. Acesta are puterea de a invoca demoni folosindu-se de slabiciunile oamenilor pe care ii distruge pentru a-si incheia ritualurile teribile.Dar cum nu exista rau fara bine, si orice se poate desface, Milenium Earl are de-a face cu exorcistii... care, folosindu-si puterea Inocentei, data la nastere, ii fac misiunea aleasa din ce in ce mai grea, mai ales de cand in randurile lor a intrat un anume pusti care ii datoreaza un ochi blestemat si cateva amintiri indeajuns de dureroase cat sa-l tina pe tot restul vietii...Allen Walker si colegii lui exorcisti si-au inchinat viata impiedicarii lui Milenium Earl de a aduce sfarsitul lumii, iar povestea nu ne arata doar luptele dintre cele doua parti... Fiecare individ are o poveste de spus si o lectie de dat mai departe...



Dupa manga lui Hoshino Katsura (which is pretty good in my opinion). Akuma, demoni nascuti din sufletele moarte chemati din greseala, de cei dragi inapoi in lume, sunt armele lui Millenium Earl, a carui intentie este de a distruge lumea. Blestemul lui Allen Walker este mana sa stanga - o arma anti-akuma - si ochiul sau stang care poate vedea sufletele inlantuite din akuma. Totodata el este unul dintre putinele persoane in care se regaseste Inocenta, o substanta care-i permite sa salveze sufletele damnate si sa-i distruga pe akuma, luptand astfel impotriva contelui. Cu aceste puteri, el se alatura, ca exorcist, Organizatiei Black Priest si porneste alaturi de alti exorcisti, in lupta impotriva contelui si a planului sau de a anihila specia umana.













Personajele principale:

Allen Walker ( Aren Wōkā-japanese) - este un exorcist de origine britanica,de 15 ani si bineinteles principalul protagonist al seriei. Arma Anti Akuma este un parazit rar de tip simbiotic. Cu ajutorul parazitului, Allen isi poate transforma mainile in forma de arma anti akuma. Este singurul protagonist care beneficiaza de puterea unui blestem, care il ajuta de a vedea si detecta sufletele blestemate ale demonilor (Akuma).

Yu Kanda ( Kanda Yū ) - in varsta de 18 ani acest exorcist provine din Japonia si este prima persoana pe care Allen o intalneste la sediul ordinului. Anti Akuma este katana iar el are abilitatea de regenerare care este legata de un sigilui (care arată ca un sigiliu hinduism). Acest sigilui este legat la randul sau de o flore, iar de fiecare daca cand o petala cade, stamina vietii lui scade.

Lenalee Lee ( Rinarī Rī ) - Ea este de chineză, şi 16 de ani. Părinţii ei au fost ucişi de către un Akuma cand era foarte tanara. Arma anti-Akuma este o pereche de cizme, "Dark Boots". Atunci când sunt invocate, creşte viteza .




Lavi ( Rabi ) - vesel roşcat amestecat Exorcist de rasă, care are scopul de a deveni un Bookman şi de lucru este de-a lungul Negre Ordinul doar pentru a fi mai aproape de evenimente care trebuie să fie văzut. Are 18 de ani, ochiul dreptul este acoperit de un ochi-de patch-uri. Arma Anti-Akuma este un ciocan .

Crowley, Aleister -28 de ani, origine romana :))))) el este un om cu split personalitati: lui moale, natură, şi mult prea-emoţională parte, şi a lui "luptă-mode" faţă. A petrecut toată viaţa înainte de a deveni o Exorcist într-un castel şi a fost în jurul shunned de sateni, care au crezut că a fost un vampir, pentru că el a atacat anumite sateni, modul în care el a atacat-le şi de faptul că el are tema stereotipul vampir. Aceasta deoarece dintii lui au fost făcute de nevinovatie si a fost atacarea Akuma instinctiv.

Cele mai multe personaje sunt exorcisti dar sunt si altii din Clanul Noah,oponentii exorcistilor,cum ar fi: Road Kamelot, Tyki Mikk, Lulubell si Jasdevi.



Niciun comentariu: