joi, 25 septembrie 2008

BLEACH




Bleach este o serie manga şi anime realizată de Tite Kubo, mangaka (creator de manga) al Zombie Powder.
Bleach urmăreşte viaţa lui Ichigo Kurosaki, un elev de liceu de 15-ani cu abilitatea de a vedea fantome şi un shinigami (în traducere directă ,,zeu al morţii”) cu numele de Rukia Kuchiki. Primele părţi ale poveştii se desfăşoară în jurul acestor personaje. Odată cu desfăşurarea evenimentelor, povestea începe să ne dezvăluie mai mult din lumea zeilor morţii.
Seria manga a fost adaptată într-un serial animat de televiziune, două OVA, trei filme de animaţie de lung metraj, un musical rock, numeroase jocuri video, şi un set de cărţi de joc de colecţie. Volumele compilate de manga s-au vândut într-un număr de 40 milioane de copii în Japonia, şi au ajuns în topul de vânzări de manga din Statele Unite. Seria manga a primit Premiul Shogakukan Manga pentru categoria shōnen în 2005, iar seria anime a fost nominalizată de numeroase ori la premiile American Anime Awards.



Povestea începe cu apariţia subită a Rukia Kuchiki în camera lui Ichigo Kurosaki. Ea este surprinsă de abiltatea sa de o vedea, dar conversaţia ce rezultă este întreruptă de apariţia unui hollow, un spirit malefic. După ce Rukia este grav rănită încercând să-l protejeze pe Ichigo, ea intenţionează să-i transfere jumătate din puterile ei lui Ichigo, sperând să îi dea oportunitatea să înfrunte hollows pe picior de egalitate. Ichigo absoarbe neintenţionat aproximativ toată puterea ei, ceea ce îi permite să învingă hollow cu uşurinţă.
Următoarea zi, Rukia apare în clasa lui Ichigo ca un elev transferat. Spre surprinderea lui, ea pare a fi un om normal. Ea teoretizează că puterea spirituală a lui Ichigo a dus la absorbţia aproape totală a puterilor ei, lăsând-o ca urmare naufragiată în lumea reală. Rukia şi-a transferat spiritul într-un gigai (un corp uman artificial) până când îşi va recăpăta abilităţile. Între timp, Ichigo trebuie să-i preia îndatoririle de shinigami, luptând cu hollows şi ghidând suflete rătăcite înapoi în Soul Society.

Personaje principale

Ichigo Kurosaki
Protagonistul din Bleach, Ichigo, un elev de liceu cu părul portocaliu devine un shinigami temporar după ce absoarbe forţat de împrejurări puterile lui Rukia Kuchiki. Natura lui cinică îl face ca la început să îi displacă noua datorie, dar cu trecerea timpului acesta o acceptă, iar cînd puterile sale temporare dispar, îşi riscă viaţa pentru a deveni un shinigami deplin. Acesta îşi doreşte puteri cît mai mari pentru a fi în stare să protejeze pe toţi cei dragi lui şi pentru a o salva pe Rukia de la moarte.

Rukia Kuchiki Rukia Kuchiki este un shimigami trimisă în lumea oamenilor ca patrulă de exterminare a spiritelor malefica în oraşul natal a lui Ichigo. Deşi fizic arată ca o adolescentă, ea are defapt peste 150 de ani. Rukia este forţată în timpul unei lupte să-şi transfere puterile lui Ichigo şi să trăiască o perioadă ca un om obişnuit. Se înscrie la liceul din oraş şi se mută în dulapul lui Ichigo, în timp ce îl învaţă cum să fie un shinigami-înlocuitor în locul ei.



Orihime Inoue Orihime Inoue este o colegă veche de clasă a lui Ichigo, îndeaproape legată de el de o prietenă comună (Tatsuki Arisawa). Ea este practic orfană, de vreme ce ea şi fratele ei mai mare, Sora, au fugit din casa în care erau abuzaţi de la o vârstă fragedă, iar mai târziu şi acesta a murit. Deşi iniţial lipsită de puteri spirituale, începe să şi le dezvolte pe timpul petrecut pe lângă Ichigo în noua sa formă, ulterior posedând una din cele mai puternice abilităţi de vindecare, fiind capabilă de a readuce corpul la starea precedentă de sănătate, oricât de grave ar fi rănile. Are nişte zâne care îi îndeplinesc dorinţele.


Yasutora "Chad" Sado Yasutora Sado, cunoscut mai bine drept Chad, este unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Ichigo. Deşi este cunoscut pentru statura sa impozantă este foarte blând, refuzând a se lupte decât pentru binele altora. Nu poate percepe fantomele la început, dar acest lucru se schimbă când observă un grup de copii find atacaţi de un hollow. Descoperă că posedă o putere unică ce îi acoperă unul dintre braţe, crescându-i puterea şi permiţându-i să distrugă hollows. Mai tîrziu manifestă şi puterea de a trage cu energie din braţul acoperit cu armură.

Uryū Ishida Deşi la prima vedere nu pare decât un coleg de clasă silitor, dar solitar, Uryū Ishida este defapt un Quincy, descendent al unei clan de arcaşi cu abilităţi de a vâna hollows. Poartă o ură pentru toţi shinigami, inclusiv Ichigo, dar după un timp ajunge să-l vadă pe Ichigo diferit, în cele din urmă ajungând să-l considere aliat şi prieten.




Niciun comentariu: