luni, 11 august 2008

Studio Ghibli Trailers

Am intrat pe site sa vad filmele facute de Studio Ghibli si recunosc nu am vazut multe. Mononoke Hime, Sen to Chihiro no Kamikakushi ( Spirited Away ) si Hotaru no Haka (Grave of the Fireflies ).
Grave of the Fireflies m-a impresionat pana la lacrimi si am fost foarte uimita sa aflu ca e din '88. Mononoke Hime a fost si el foarte bun, mi-a placut mai ales atmosfera, dar Spirited Away genial, mi-a placut povestea, caracterele, probabil unul dintre cele mai cunoscute anime realizate de Miyazaki si studio Ghibli. Si-a meritat oscaru.
Un link folositor, daca vreti sa vedeti ce filme au fost realizate de Studio Ghibli : http://www.nausicaa.net/miyazaki/films

Nausicaä of the Valley of Wind



Filmul are un puternic mesaj ecologic si a fost foare bine primit de public, numai in Japonia a vandut peste un milion de bilete. Manga este una dintre cele mai apreciate de-a lungul timpului si daca aveti rabdare sa cautati veti descoperi ca se afla in pozitii fruntase in toate topurile. Atat manga cat si filmul sunt premiate.

Poveste

1000 de ani au trecut de cand Pamantul a fost aproape distrus de ceea ce supravietuitorii numesc The Seven Days of Fire. Doar cateva regiuni au supravietuit dezastrului, dar si acestea sunt amenintate cu disparitia de Sea of Decay numita si Toxic Jungle (jungla toxica). Aceasta jungla este formata din copaci uriasi, ciuperci ce elibereaza spori toxici si este populata de insecte gigant. Tot ceea ce tine de jungla toxica, inclusiv aerul, este mortal. De cate ori ajung in preajma ei, oamenii trebuie sa poarte masti pentru a se proteja.





Laputa: The Castle in the Sky



Actiunea se desfasoara in jurul lui Sheeta, o tanara fata ra
pita de o organizatie militara din cauza ca detinea o piatra misterioasa cu ajutorul careia se zvonea ca ai putea sa ajungi in Laputa: orasul dintre nori. Un loc considerat un mit plin de bogatii cu o tehnologie mult avansata.

Filmul a fost destul de reusit. Te tine in suspans si reuseste sa te captiveze. Sheeta si Pazu sunt mult mai maturi decat m-as fi asteptat sa-i descopar. Peisajele sunt absolut minunate: mai ales Laputa.



My Neighbor Totoro



Pe langa animatia de exceptie, muzica de fundal minuna
ta si povestea frumoasa, Miyazaki isi transpune prin spiritul protector al padurii, Totoro, ideile ecologice pe care le-am mai intalnit si in alte creatii.




Kiki's Delivery Service





Porco Rosso


Princess Mononoke



Inspirata din folclorul japonez, 'Printesa Mononoke' e
este povesteaa animata a razboiului dintre civilizatia invadatoare si zeitatile animale ale padurii, o lupta care ameninta sa distruga echilibrul fortelor naturii. Regizat de animatorul nr. 1 al Japoniei, Hayao Miyazaki, este unul din cele doua filme care au depasit incasarile la box-office-ul japonez, celalalt a fost Titanic....:)))))))))




Spirited Away







Howl's Moving Castle

Filmele celor de la Studio Ghibli au impresionat dintotdeauna din punct de vedere grafic. Howl nu iese din regula - ba chiar as spune impresionant grafic, dintre cele realizate traditional, nu pe calculator. A nu se intelege gresit ca Ghibli nu ar folosi animatia pe calculator - o folosesc, dar numai pe alocuri, pentru a imbunatati niste scene care ar presupune foarte multa munca desenate traditional.




Grave of the Fireflies



O istorie care te face să-ţi revizui părerea despre viaţă! Un desen animat la care stai nemişcat şi doar din cînd în cînd întorci capul.O poveste a doi copii pe fonul războiului!În cel de-al 2-lea război mondial, eroii principali ai filmului rămîn fără părinţi. Cei doi rămîn ai nimănui. La început sunt ajutaţi de o rudă, care nu după mult timp îşi arată nemulţumirea că este deranjată. Eroii încearcă sa-şi creeze singuri viaţa de mai departe, dar o greşeală fatală duce la urmari grave.




Whisper of the Heart




Tales from Earthsea





The Cat Returns






Like the Clouds, Like the Wind










Niciun comentariu: